Принцип роботи системи Прозорро

Система Prozorro створена завдяки ініціативності громадських організацій та комерційних компаній. У її створенні також брали участь підприємці та державні органи. Головною метою платформи є забезпечення прозорості фінансової діяльності держави та захист від шахрайських схем та корупції. Ресурси, що знаходяться в системі Прозорро, використовуються лише державними установами та організаціями, які працюють згідно з діючими законами.

Принцип роботи системи Прозорро

Ця платформа складається з веб-порталу та електронного майданчика. Після реєстрації користувач обов’язково вибирає ресурс, з яким співпрацюватиме надалі. Біржа tender.uub.com.ua в Україні універсальна, вона є гарним рішенням, має кришталево чисту позитивну репутацію, яку можна простежити, вивчивши відгуки користувачів.

Prozorro: особливості системи

Зареєструвавшись у системі, підприємство, установа чи компанія поповнює спеціально підготовлену розробниками базу. Платформа автоматизована, завдяки чому без участі людини здійснюється обмін інформацією. Прозорро дає гарантію прозорості та відкритості, що виражається у вільному доступі до всіх каналів. Усі задіяні майданчики сервісу працюють за єдиним встановленим системою тарифом та розробленим планом.

Відмінність може полягати в акредитації платформ, сервісі, що забезпечує зручність взаємодії, а також наявності додаткових послуг. Потенційний клієнт обов’язково мусить проводити аналіз та моніторинг майданчиків для підбору найбільш оптимального та зручного для себе варіанту. Торги на платформі здійснюються в режимі онлайн. Процес починається з публікації замовниками оголошень про потребу закупівлі. У тексті має бути така інформація:

  • вимоги до компаньйона;
  • вартість;
  • найменування закупівлі.

На сайті або за допомогою розсилки людина, яка розмістила заявку, може дізнатися про початок торгів. При виявленні цікавої пропозиції необхідно увійти до особистого кабінету та подати заявку. Після закінчення аукціону можна дізнатися про ціну, проте всі замовники, які беруть у ньому участь, залишаються прихованими. Таким чином забезпечується анонімність та прозорість системи. Для того, щоб перемогти в тендері на Прозорро, достатньо назвати найнижчу вартість, оскільки аукціон вважається зворотнім.

Відхилена пропозиція: основна інформація

Перший поданий запит не гарантує перемоги учаснику аукціону. Система Прозорро або замовник може автоматично відхилити заявку у деяких ситуаціях:

  1. Якщо текст не відповідає умовам платформи.
  2. Коли заявка не дає тендерній пропозиції повноцінного забезпечення.
  3. Якщо замовник, що виграв, відмовляється підписувати офіційний документ про закупівлю.

В останньому випадку така поведінка порушує правила прозорості співробітництва. За такої ситуації заявка відхиляється замовником. Правила системи Прозорро розроблені, виходячи із законів, тому перед початком роботи необхідно вивчити Закон «Про публічні закупівлі» України, щоб зрозуміти принцип роботи.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.